înapoi

Întorsul din vacanţă e, pentru mine, la fel de grav, sau poate mult mai, ca începutul de an calendaristic. Fiindcă 31 decembrie e doar o graniţă arbitrară, pe când întorsul din vacanţă e un fel de suflecat al mânecilor la figurat pentru o nouă tură de rutină+idei+căutat noi moduri de a face zilele să aibă sens. Întorsul din vacanţă e un moment de despărţire şi de început, şi, după cum constatam în drum înapoi dinspre concertul de alaltăieri, cu despărţitul n-am stat niciodată prea grozav.

 

În afară de a te despărţi de tinele de vacanţă (care, după spusele oglinzii, a plecat azi definitiv, lăsând locul recidivei bubelor de oraş – de te întrebi dacă nu manifest o alergie la Bruxelles), de locul în care ai fost şi probabil nu te vei mai întoarce niciodată, decât în buzunarul mental al spaţiilor vizitate cândva, de orele neîntrerupte cu ai tăi (inclusiv de iritările conexe acestora) şi de sentimentul că binele văcănţist e undeva aproape (când, acum, s-a mutat iar la mama naibii)… ei nu, chiar nu se pot face fraze de dimensiunea asta. Deci, în afară de despărţirile de mai sus, întorsul ăsta aduce despărţirea inevitabilă de colega noastră de casă de doi ani încoace, chestie pentru care mie personal îmi trebuie un bisturiu sufletesc, că „strictly business” e un organ care-mi lipseşte. Îmi stă ca un bolovan în cârcă perspectiva faptului că nu va mai fi aici – şi mai mult decât atât, că nemaifiind aici, motivele de a o/ne vedea vor subzista vreun an – poate doi, cu multă strădanie – dar pe urmă se vor evapora şi va mai fi încă un om pe care…

Şi mă mai paşte şi o curăţenie mai complexă în care trebuie azvârliţi câţiva saci de mizerie internă (de care e greu tare să te desparţi, că la un moment dat mizeria proprie e mai tu decât tine). Dar la asta ne mai gândim altcândva.

Deci… m-am întors. Până una alta, să le facem faţă celor practice…

 

Reclame

Un gând despre “înapoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s