luna pe uscat

Amicul nostru finlandez ne-a prezentat pentru prima oară conceptul unui ianuarie de dezintoxicare. Cică la ei aşa se face/fac unii şi, la cât beau de rest, probabil că ficatul finlandez nici nu simte prea limpede în ianuarie cât i s-a uşurat povara. Bărbatu-meu şi-a însuşit obiceiul de pe vremea când locuiam cu toţii în aceeaşi metropolă presărată cu beuturi în tot restul timpului şi se ţine de el cu sfinţenie (mai negociază începutul şi sfârşitul lunii cu câte o zi, în funcţie de oaspeţi şi gezelligheid, dar de rest îşi afirmă tăria de caracter cu succes şi uşurinţă).

Dat fiind că răbojul anului trecut a semnalat o creştere oarecum substanţială a proporţiei pe care o constituie lichidele specifice Belgiei, dar şi, fără prea mari discriminări, cele specifice mai tuturor ţărilor din jur, în bugetul de cumpărături săptămânale al familiei, ianuarie ăsta sufăr cot la cot cu el. Nu că ar fi mare brânză de suferinţă, fiecare cu viciile lui – or ăsta, deşi particip cu tot mai multă uşurinţă la ritmul băieţilor, pentru mine e unul mai curând de împrumut. Şi experienţa zice că şi nouă luni legate nu mi s-au părut o catastrofă, aşa că nu mă tem. Cu atât mai mult cu cât – whahahaha – ar fi de neconceput să tai şi alcoolul şi zahărul în acelaşi timp, nu? Cât de safe e să te prefaci că suferi, supportively, cu alţii. Cred că mă las zilele astea şi de fumat 🙂 .

Reclame

2 gânduri despre “luna pe uscat

  1. E o strategie buna. Nu ma pot lasa de mai multe chestii in acelasi timp, de ex. nu mananc dulciuri = merit un pahar de vin rosu; nu mananc paine = merit un pahar de vin alb ; nu mananc nimic = merit un pahar de cola light ; mananc de toate = merit si o bere …..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s