Graniţă grea

De pe urma unei conversaţii de azi am rămas cu întrebarea, care mă mai preocupase şi altădată, „ce anume din relaţiile mele cu cei apropiaţi este discutabil cu terţi ca probleme care privesc exclusiv modul meu de a le rezolva?”. Gândul ar putea fi încadrat, în fond, şi la categoria „care anume este graniţa dincolo de care se cheamă că bârfesc?”. E pentru mine dintotdeauna o graniţă greu negociabilă: daca te afli într-o relaţie sentimentală, încrederea reciprocă presupune că nimic din ceea ce compune relaţia cu pricina nu e discutabil în afara ei? Sau este, dar în măsura în care nu-ţi spurci partenerul? Sau este pur si simplu, pentru că lucrurile care compun relaţia sunt definitorii (şi) pentru tine şi pentru că problemele pot fi rezolvate şi prin punere în perspectivî, nu doar prin „ajutor specializat”?
Dacă discuţi teme de parenting, ce anume din sfera privată a copilului tău e off limits? Sau nu e, fiindcă viaţa lui în contextul respectiv nu reprezintă subiectul discuţiei?*
Dacă ai un prieten într-o situaţie dificilă (excluzând domeniul confidenţelor clar specificate), ai voie să-i spui altui prieten (comun) că eşti îngrijorat? Condiţiile unei aşa-zise „intervenţii” în viaţa cuiva, presupunând prin absurd ca aşa ceva se întâmplă şi altundeva decât în filme, nu constau oare într-o asemenea „trădare” în grup a unei încrederi investite, a încrederii că prietenii nu judecă? Şi dacă problema e gravă, primează binele omului sau relaţia?
În continuare îmi justific trăncănelile diverse prin folosirea operatorului +/- maliţiozitate. Dar e oare suficient?

*disclaimer: observaţia mi se adresează mie si nimănui altcuiva!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s