Analogia dentara loveste din nou

Mariei i se misca doi dinti. Ea se incapataneaza sa creada ca-i poate face sa nu cada. La fel ca mine la varsta ei, Maria e refractara la orice argument legat de „a te face mare” fiindca isi doreste, extrem de explicit, sa ramana mica. Nu e tocmai sanatos sa te tii cu dintii de dintele care cade, sa nu-i faci loc dintelui nou, care poate creste stramb, dar recunosc ca si pe mine ma oripileaza emotional caderea primului dinte ca inceput de noua epoca, asa ca n-o bat la cap sa-l miste.
In acelasi fel, ar fi probabil intelept sa ma urnesc proactiv si sa caut de lucru ca sa fi ales eu, in loc sa mi se dea de ales dintr-o paleta stabilita de altii. Ar fi sanatos sa inghit galusca viitorului pe care nu-l poti impiedica sa se intample. Ba chiar ar fi, in plus, o sarcina de constiinta sa pun niscai distanta fizica intre mine si dintele bolnav care nu se lasa oblojit, schimband contextul. Ar fi, teoretic, ceea ce fac de obicei, neavand rabdarea sa astept deznodamintele din afara. Dar mi se pare imposibil. Vreau asa de mult sa-mi ramana dintii astia doi, intre timp parte a cine sunt, chiar daca unul e la fel de util ca o masea de minte si mai si necesita o ratie constanta de ibuprofen. Nu vreau cu o nevrere de catar. Ia sa vedem, raman mica?

 

Later edit:

NEVINOVĂŢIE
(Ion Caraion)
O caisă şi-un cais
alergau prin paradis.
Panica pirmordială
încolţi sub o petală
tresări sub un cubelc
‘’ea nu pealcă, eu nu pelc
Nu de flică, da’ ne calcă!
Eu nu pelc, nici ea nu pealcă”
(şi – oamenii dintâi, buimacii,
le-au făcut semne cu macii)
Anunțuri

Un gând despre “Analogia dentara loveste din nou

  1. 😦 E din nou zvon rau? La propriu, dincolo de metafora, insa, dintii trebuie scosi, pe bune. Trebuie sa negociezi, sa explici, sa dai o fuga la dentisti (ca zici ca nu le e frica) si pina se uita pe fereastra e gata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s