minimiracole instant

Acum vreo două ceasuri băteam cu şpaclul în peretele verandei, activitate recurentă pe care n-o voi detalia aici, că nu e relevant. Cert e că obositor, prăfos, dar foarte bun ca pretext pentru gândit. Vinovată că aleg să trebăluiesc în loc să desenez cu fetele sau ceva, oarece, care să nu-mi evidenţieze lenea parentală din ultimele săptămâni, macin teme de copii. Că ce proporţie mare din chestiile pe care le fac ele au suport vizual. Că oare cum se dezvoltă imaginaţia la generaţia asta în absenţa ascultatului de text fără poze? Că ce păcat că nu le trebuie încă poveştile electrecord, colecţionate cu migală pe suporturi moderne. Că singurul lucru la care fac ele exerciţiul ăsta e muzica cu versuri. Că o fi bine, ce-mi fac atâtea probleme, semn de bătrâneţe?
Trec cca 5 minute în care trec la altă temă. Pe uşa dintre bucătărie şi verandă intră hiperexcitat copiii, care găsiseră într-un sertar un mp3 player pe care pusesem eu astă vară poveşti pentru drumul spre Franţa. În vară fusese total neinteresant. Acum apar deci, fiecare cu o cască într-o ureche, cu obiectul pornit de ele însele, ţopăind „mama, vino să asculţi! E cu cântece foarte caraghioase!”. Trag cu urechea. Inevitabil, copilele ascultă începutul lui Alice.

Îmi fac o cruce mentală şi îmi reiau îndeletnicirea. Trei sferturi de ceas mai târziu, M era încă pe veceu cu mp3-ul cu ali-baba în urechi. O fi un breakthrough? Prea devreme de zis. În orice caz e ceva cu frecvenţele, parcă stau toate pe „deschis”.

Reclame

2 gânduri despre “minimiracole instant

  1. Majoor, majooooor, majooor!!!!!!!!!!! Mama, NU EXISTA COINCIDENTE, universul/Dumnezeu are si el momentele sale de coaxialitate. „Eu sunt o fetita…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s